Onur Akay

Onur Akay


Zeki Müren, sevgilisini hangi ünlü kadın pop starla basıp tokatladı?

22 Haziran 2021 - 16:54

Bugün sizlere magazin tarihinin en büyük sırlarından birini açıklayacağım.
Zeki Müren hakkında aslında bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, bunların hemen hemen hepsini, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan “Görmeden Sevmek” isimli anı, şiir ve röportaj kitabımda yayımladım. Bu sırlar, 1998 yılından bu yana efsane isimlerlerle yaptığım ve kitabımda topladığım özel röportajlarımla ortaya çıktı.

 Zeki Müren’in bilinmeyen bu gizli sırlarını sadece en yakın arkadaşı, can yoldaşı Göksenin Çakmak biliyordu. Ancak kitabımda yer alan Zeki Müren’in besteleri ile ilgili sırları, Göksenin Bey’in bile bildiğini sanmıyorum. Çünkü Sanat Güneşi o sırrını herkesten saklıyordu.
Göksenin Çakmak, 2014 yılında verdiği bir röportajda çarpıcı bilgiler ortaya atmış, ancak konularla ilgili isimleri gizli tutmuştu. Zeki Müren'in başından geçen bu ilginç olay ise magazin gündemine yerleşmiş ve magazin programı yorumcuları tarafından günlerce tartışılmış ama bu soruya kimse tarafından yanıt bulunamamıştı.



Evet, Zeki Müren, sevgilisini hangi ünlü kadın pop starla basıp tokatlamıştı?

Göksenin Bey verdiği röportajda, “Zeki Bey, kendi erkek sevgilisiyle, o sözünü ettiğim ünlü pop starını otel odasında basıyor. İzmir Efes Oteli'nde… Zeki Müren'in sevgilisi meteoroloji mühendisi. Zeki Bey'in eğitim masraflarını ödediği, okuttuğu bir delikanlı. Aynı zamanda sevgilisi… İzmir'de şimdi Swissotel olan Efes Oteli'nde bir haftalık bir program var. Zeki Müren sevgilisi Mustafa'yla beraber gelmiş. Bir ara Zeki Bey'in dikkatini çekiyor, o ünlü pop starımız ile Mustafa pek fingirdeşiyorlar. El şakaları filan. Şüpheleniyor Zeki Bey. Erol'un Yeri diye Kordon'da bir mekana gitmiş numarası yapıyor Zeki Müren. Gitmeden de resepsiyona tembih ediyor, bir büyük zarf içinde bahşişle beraber, 'Haber bekliyorum, Erol'un Yeri'ndeyim" diyor. Erol'un Yeri'ne ulaşıyor, 10 dakika sonra telefon geliyor. Mustafa'nın o ünlü pop starının odasına girdiğini öğreniyor. Hemen arabaya atlayıp otele gidiyor. Kapıyı çalıyor açılmıyor. 'Ben Zeki'yim aç kapıyı' diyor. 'Ay paşam bir dakika banyodayım' diye ses geliyor içeriden, birkaç dakika sonra bornozlu pop starımız kapıyı açıyor. Zeki Bey içeri giriyor, Mustafa'yı arıyor, banyoda yok. Hiçbir yerde yok. Balkona çıkıyor. Mustafa üstünde bir örtü, kendini kamufle etmiş. 'Ne arıyorsun sen burada' diyor. İşte 'bir şey almaya geldim' filan diyor. Bir vuruyor Zeki Bey. Çok kuvvetliydi o konuda. İki tokat Mustafa'ya atıyor, ünlü pop starımızı da saçından tutuyor iki tokat da ona atıyor. Ağzı kanıyor pop starımızın. Şimdi ben bunu isim vererek anlatırsam, ünlü pop starımız halen hayatta olduğu için beni hemen mahkemeye verir. İki ceza avukatı inceledi, ikisi de aynı konuya işaret etti. İsimleri vermeden yayınlamam lazım.” ifadelerini kullanıyor.

Bu, aslında magazin tarihinin en büyük sırlarından biri!

“Zeki Müren’in tokat attığı ünlü kadın popstar kim?” diye uzun süre magazin gündemini meşgul etmişti ama bu soruya kimse yanıt bulamamıştı.

Yıl 2003…
Zeki Müren’in en büyük rakibi olan ve 2012 yılında kaybettiğimiz Adnan Pekak’ ı, Ankara Maltepe’deki evinde ziyaret ettim. Adnan Pekak’a bir dergide köşe yazarı olduğumu söyleyince, bana tüm albümlerini göstermiş ve Maksim Gazinosu’nda yaşanan tüm anıları da anlatmıştı. Pekak, Zeki Müren’le ilgili o güne kadar duymadığım ve çok şaşırdığım iddialarda bulunmuştu.

Kendisine “Zeki Müren gerçekten sizi engelledi mi?” diye bir soru sormuştum ve sorumu cevaplarken Ajda Pekkan ile ilgili de şaşırtan açıklamalar yapmıştı.

Kitabımda yer alan Adnan Pekak röportajının o bölümü şöyle ve Pekak şu ifadeleri kullanıyor:
“Zeki Müren sadece beni değil, Adnan Şenses’i de engellemiştir. Bülent Ersoy’u da hiç sevmiyordu ama Bülent çok popüler olunca onu engelleyemedi ve sahneleri aslında rahatsızlığı için değil Bülent’in büyük başarısı yüzünden bırakmak zorunda kaldı. Yoksa sahnelere devam edecekti. Zeki Müren çok kıskanç biriydi. İzmir Efes Otelinde Ajda Pekkan’la sahneye çıkarken Ajda’yı kendi sevgilisiyle otel odasında basınca tokat atarak ağzını kanatmış.”

Yani Zeki Müren, sevgilisini Ajda Pekkan’la otel odasında basmış ve Ajda Pekkan’a tokat atarak ağzını kanatmıştır.

Adnan Pekak’ın Zeki Müren besteleri ile ilgili anlattıkları ise sizleri çok şaşırtacak!
Bu ve bunun gibi birçok efsane sanatçı ile ilgili bilinmeyen sırların detaylarını, “Görmeden Sevmek isimli kitabımda okuyabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum