Onur Akay

Onur Akay


Bülent Ersoy'la tazminat davamızda mahkemeden karar!

30 Nisan 2021 - 15:50

Yıl, 2016…

Bülent Hanım’ın cinsiyet değiştirmeden önceki bazı fotoğraflarını paylaştığım için davalık olmuştuk. Bir televizyon kanalında gazeteci ve yazar Tayfur Göçmenoğlu’nun anılarıyla “Bülent Ersoy Belgeseli” yayınlanmıştı. Bende, belgeselde gördüğüm o fotoğrafları ekranda yayınlandığı için paylaşmıştım. Gazeteler, Bülent Hanım’ın o fotoğraflarını paylaştığımı manşetlerinde haber yapıca, Bülent Ersoy bana elli bin TL’lik tazminat davası açmıştı. İlk duruşma 2017 yılında İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Hâkim, görevli mahkemenin Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi olduğuna hükmetti ve dosya içeriğine girmeden görevsizlik kararı verdi.

Aslında o fotoğrafları tamamen iyi niyetle paylaşmıştım. Bülent Hanım’ın o paylaşımımdan rahatsız olduğunu duyunca o kadar çok üzüldüm ki, günlerce gözüme uyku girmedi. Olaydan kısa süre önce Bülent Hanım bana röportaj bile vermişti.

İlk davanın gerekçeli kararı yazıldıktan sonra, Bülent Ersoy’un yeniden dilekçe vermesi ve davayı devam ettirmesi gerekiyordu ancak 4 sene tarafımıza hiçbir bilgi gelmedi.
2021 yılında ise Bülent Hanım’ın avukatı davanın yeniden devam etmesi için dilekçe vermiş.

İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün 29 Nisan 2021 Perşembe günü görülen duruşmada Bülent Ersoy’un avukatı, haklı olan davalarının kabulünü istedi. Ancak mahkeme, gerekçesini sonradan açıklamak üzere davayı reddetti.

 Şimdi Diva kabul ederse, Ramazan Bayramı sonrası çıkacak olan ve kendisine ithaf ettiğim “Görmeden Sevmek” isimli kitabımı, ellerinden öperek kendisine armağan etmek istiyorum.
İşte kitabımın ilk sayfasında yer alan yazı:

“Kitabımı, davalık olsak da bastığı yeri öptüğüm Diva Bülent ERSOY’a ithaf ediyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum