Onur Akay

Onur Akay


"Aleyna Tilki dünya starı olursa tüm Türkiye'yi unutabilir"

25 Şubat 2021 - 13:30

“Aleyna Tilki dünya starı olursa tüm Türkiye’yi unutabilir”
20 yaşındaki ünlü popçu Aleyna Tilki’nin, 26 Şubat’ta tüm dünyada İngilizce şarkısı Retrograde'in yayınlanacak ve Aleyna, "Mega insan olmak durumunda kaldım.” diyerek heyecanını takipçileri ile paylaşırken medyaya da sitem etti. Tilki, "Karşınıza çok küçük yaşta çıktım. Ne kadar çalıştığımı aslında hepiniz biliyorsunuz. Bu sefer küçük yaşıma rağmen yapayalnız Amerika'da uzun zamanlar kalışıma, tüm çocukluğumu işime feda etmeme değdi...  Artık 26 Şubat'ta ülkemi dünyada temsil etmek adına büyük bir adım atıyorum. Attığım tek adım bile her yerde haber olurken bugün, dünyada çıkacak olan şarkımı asla desteklemediniz... Oysaki ben size bazen küssem de sizi gerçekten sevdim ve soğuk havada da zor zamanlarımda da elimden geldiğince her zaman size kalpten vakit ayırdım... Her işi derin bir saygım olduğu gibi, size de çok saygı duydum. Sizin de beni ne kadar sevdiğinizi, bana ne kadar inandığınızı biliyorum... Bırakın kalpleri kararmış o insanları dinlemeyi. Bugün beni desteklemek artık sadece kendi kalbinizle karar vereceğiniz bir şey olsun.” ifadelerini kullandı.
Bende onun daha önce “Gönlümün Efendisi” isimli şarkıyı düet yaptığı ve en yakın arkadaşı olan başarılı popçu Aziz Kiraz’ı aradım. Aziz’e, Aleyna’nın sitemlerinden bahsettim ve sen en yakın arkadaşı olarak Aleyna’yı tebrik ettin mi? diye bir soru yönelttim. Ancak bir dönem Aleyna ile yediği ve içtiği ayrı gitmeyen Kiraz, ona kırılmıştı ve sitem etti. “O Ses Türkiye” yarışması ile milyonların kalbinde taht kuran Aziz Kiraz, “İlişkisini sanat camiasından en yakın arkadaşları ile sonlandıran Aleyna, kendi deyimiyle mega insan ve dünya starı olursa tüm Türkiye’yi unutabilir.” dedi.
İşte Aziz Kiraz’la Magazin Masası için yaptığımız o söyleşi:
Onur Akay: Aziz’ciğim, sen Aleyna Tilki’nin yakın arkadaşın. Biliyorsun Aleyna İngilizce bir şarkı çıkarıyor ve medyaya biraz sitem etti haberlerinin yapılmadığı ile ilgili. Sen en yakın arkadaşı olarak Aleyna’yı tebrik ettin mi?
Aziz Kiraz: Biz Aleyna ile 2016 senesinde tanışmıştık. 2017 senesinde de herkesin bildiği Gönlümün Efendisi şarkısına, düete imza atmıştık. Herkes tarafından çok beğenilmişti, çok izlenmişti, hatta sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Ama Aleyna daha Türkiye’de star olunca bizleri unuttu yani. Instagram’da takipten çıkardı, telefonlarımızı açmadı. Canı sağ olsun, olsun numarasını değiştirmiş falan ulaşamadık yani. İlişkisini sanat camiasından en yakın arkadaşları ile sonlandıran Aleyna, kendi deyimiyle mega insan ve dünya starı olursa tüm Türkiye’yi unutabilir bence. Ben isterdim ki dünyada bizi temsil edeceği zaman, böyle hani asker uğurlar gibi bayrağımızı aça aça gidelim. Numarası bile yok ki bende kızı arayıp tebrik edeyim. Numarasını değiştirmiş, numarasını göndermedi. Buradan senin aracılığın ile tebrik ederim kendisini, başarılar dilerim kendisine.

Onur Akay: Karşılaşmadınız mı hiç?
Aziz Kiraz: Birkaç kere karşılaştık. Ağız ucu ile selam verir gibi oldu.
Onur Akay: Nasıl tanışmıştınız?
Aziz Kiraz: Instagram üzerinden… Kendi benle tanışmak istemişti… O zaman bana kendi yazmıştı. Onun şarkısı benden bir hafta önce çıkmıştı. Sonra benim şarkım çıktı. Zaten beni O Ses’te de izliyormuş, ondan sonra Instagram’dan yazmıştı, tanışmış olduk.

Onur Akay: Aleyna ile görüşürken arkadaşlık ilişkiniz nasıldı?
Aziz Kiraz: Her gün beraberdik biz, her gün onlardaydım.
Onur Akay: Düet projesi nasıl ortaya çıktı?
Aziz Kiraz: Aleyna benim sesimi çok beğeniyordu. Ben yurt dışına gideceğim dedi, o zamandan planlamıştı zaten o. Ama gitmeden senin gibi biriyle düet yapmak istiyorum dedi.
Onur Akay: Başka bir isimle düet projen var mı?
Aziz Kiraz: Onur’cuğum, insanlar benimle düet yapmaktan korkuyor. Nedenini bilmiyorum yani. Ne zaman zaten önüme bir proje gelecek olsa, benim adım duyulduğu zaman projeden vazgeçiliyor. Ben müziği paylaşmayı çok seviyorum. Ama sesimden meslektaşlarım biraz çekiniyor sanırım Onur’cuğum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum