İnci Yeşilyurt

İnci Yeşilyurt


Sosyal Necm

11 Mart 2021 - 13:55

Bir kaç gün önce, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, kadınlara destek, şiddete karşı mesajlar her yanımızı sarmadı mı?

İnsancıl, vicdan yüklü şiddet karşıtı hanımlar, beyler sosyal medya da boy gösterdi.
-Duyarlılık böylesine hal almışken Karahan Çantay'ın vefat haberini aldık. Tanıyan kadar tanımayan da olabilir.

Buraya kadar her şey normal. Ama bir kaç saat sonra Karahan Çantay'ın kim olduğunu anlatmak kılıfı altında kadına şiddetin alası başladı.

Aslında şiddetten öte sözel NECM.
Sanki yazanlar, çizenler, yorum yapanlar pek masum. Masum olsanız bile sizi niye ilgilendiriyor onca yıl önce yaşananlar?

Adı Sibel, Ayşe, Fatma farketmez. Kadına necm yaptınız. Ölü üstünden beslenmeye çalışan çöl fareleri gibisiniz. Üstelik, her insanın hayatında olabilecek, yaşanabilecek problemlere, ödenen bedellere rağmen keyif alıyorsunuz değil mi açık aramaktan, yaraları kaşımaktan.

Magazine karşı değilim. Hatta çok seviyorum. Ama yaşanılanlar sonucu aile dağılmış, evlatlar yeni bir geleceğe hazırlanıyorsa, dağılan aileden yeni hayatlar kurulmuşsa, magazin adı altında kimseyi, yaşanmış bile olsa dillendirmek doğru değil. Ahlak bazen susmayı, bilmiyormuş gibi davranmayı emreder.

Siz konuşanlar, ahlak aynasına önce kendiniz bakın sonra o paslı dilinizi ölülere veya kadınlara uzatın.

Kadına şiddete karşı durmak iki, üç mesaj veya söylemle olmaz. Hayatın her alanında, her durumda geniş düşünerek başarılı olur.

Utanıyorum bazı hemcinslerimden. Sizin geçmişinizi konuşsak güzel olur mu? Hoşunuza gider mi? Yorum yapanlara sayfasını kapatan sanatçıya önerim, aç o sayfayı yorumlara. Esas ahlaksız kimmiş görelim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum