Adil yıldırım

Adil yıldırım


BOŞANMALAR NEDEN ARTIYOR?

04 Mart 2021 - 13:11 - Güncelleme: 05 Mart 2021 - 17:08

Herkese merhabalar,

Size Magazin Masası'ndan seslenirken önemli bir başlığı aktarmak istiyorum;

“Boşanmalar neden artıyor?”

Sosyal medyanın hayatımızı işgal etmeye başladığı tarihten beri artık sadakat diye bir şey kalmadı, maalesef herkes herkese yürüyor veya şansını deniyor.

Acayip terimler hayatımıza girdi; mesela “DM den yürümek” ya da “Olta atmak” gibi garip terimlerle karşılaşıyoruz.

Evliler de bu durumdan muzdaripler, en ufak bir tartışmanın sonrasında hemen sosyal medyadan birileriyle yazışmaya başlayan insanların sayısı çoğaldı, oysa evlilik kurumunu korumak için fedakarlık ve emek verilmesi gerekir, bunları artık göremiyoruz.

Ünlüler aleminde herkesin parmakla gösterdiği çiftlerin ani bir kararla boşanmaları da insanların örnek çiftlere inancını azalttı, herkes şunun farkına varmaya başladı: “Mutluluk pozları gerçek değil, hepsi sadece görüntü!”

Instagram hayatımızın merkezine oturdu, orada herkes zengin, mutlu ve neşeli görünmeye çalışıyor, paylaşımlarda samimiyet azaldı, insanlar mutlu görünmek için çaba sarf ediyorlar hatta bazıları beğeni almak veya takipçi kazanmak amacıyla çok sansasyonel paylaşımlar yapıyorlar. Bazen ünlü bir çiftin aşırı samimi bir pozu paylaştıklarını görüyoruz, normalde mahrem kalması gereken bir anlarını sosyal medyada paylaşmaları artık bizleri şaşırtmıyor çünkü magazin dünyasında sansasyonun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Bazı ünlüler de tepki toplamak için tepki çekecek paylaşımlar yapıyorlar çünkü tepki almak da bir çeşit reklam gibidir, isminin bir süre daha gündeme oturmasını sağlamış olur. Öyle ya da böyle örnek evlilikler dağılıyor ve bugün 20 yaşında bir gence bile sorsanız evliliğe inancım kalmadı cevabını alabilirsiniz!

Aldatma vakaları çoğaldı çünkü maalesef dizilerde aldatma olayı sıradan bir konuymuş gibi işleniyor, senaryolarda hep entrika, hep aldatma, hep aile içi oyunlar dümenler işleniyor, gençler de bunları görünce sanki örnek hayatlar bunlarmış gibi düşünüyorlar. Aldatmayı sıradan bir şeymiş gibi gören insanların sayısı arttıkça maalesef boşanmaların da sayısı artacaktır. Umarım bu konuda bazı önlemler alınır ve aile kurumunu koruyabiliriz.

Görüşmek üzere
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum